• English

Verhuurder

Als een kandidaat een woning wil huren via Huurinc Housing, zullen wij uiteraard de kandidaat zorgvuldig screenen middels het opvragen van de financiële documenten. Wij zullen de kandidaat aan u voorleggen en u bepaalt of u wel, of niet akkoord gaat met de verhuur van uw woning aan deze kandidaat.

Als uw huurder langer dan 12 maanden huurt, wordt de huur op 1 juli van het nieuwe jaar verhoogd. U ontvangt van een van onze medewerkers een bericht of u de huur wil verhogen. Naar aanleiding van uw antwoord, zullen wij uw huurder informeren. 

In de meeste gevallen komt de energie op naam van de nieuwe huurder te staan.

Indien de woning kaal, gestoffeerd dan wel gemeubileerd wordt verhuurd, is het verstandig dat u een goede verzekering afsluit. U moet bij al deze verzekeringen doorgeven dat de woning verhuurd gaat worden. Indien u dit niet doorgeeft, kan de mogelijkheid ontstaan dat eventueel geleden schade niet (geheel) wordt vergoed. U kunt altijd contact opnemen met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Sinds 1 juli 2016 zijn er meer mogelijkheden om een einddatum op te nemen in de huurovereenkomst. Het is nu mogelijk om een huis tijdelijk te verhuren, tijdelijk te huren of als short stay. Voor de verschillende situaties zijn er verschillende wettelijke mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Voor technisch en financieel beheer rekenen we een percentage van de huur. Neem graag contact op met ons kantoor voor meer informatie. U mag ook altijd binnenstappen voor een kopje koffie.

Huurinc Housing is bekend met de eisen die banken stellen voor verhuur met clausule leegstandswet. Het verhuurtraject is gelijk. Echter zijn er minder geïnteresseerden bij verhuur met deze clausule en de huurprijs is vaak lager.

Als uw woning bijvoorbeeld deel uitmaakt van een appartementencomplex, dient verhuurder na te gaan of melding moet worden gemaakt van verhuur bij de vereniging van eigenaren. Een verenging van eigenaren kan verhuur niet verbieden. Ze kunnen de verhuurder wel verplichten om de huurder het regelement te laten tekenen. Bij verhuur aan expats dient dit document (evt. een verkorte versie) in het Engels te worden aangeleverd.

De meeste hypotheekverstrekkers hebben een huurbeding opgenomen in hun hypotheekvoorwaarden. Vaak is opgenomen dat verhuur niet is toegestaan zonder (schriftelijke) toestemming van de hypotheekverstrekker. Het is mogelijk dat de hypotheekverstrekker aanvullende eisen heeft. Zo kunnen zij u verplichten een diplomatenclausule of leegstandsclausule op te nemen in de huurovereenkomst.

Huurder

De meeste verhuurders verhuren liever niet aan studenten. Bij de woningen die daar wel geschikt voor zijn wordt er bij de huur een borgsteller gevraagd. Dit kan één van de ouders zijn maar ook iemand anders.

U vergroot uw kansen door alle benodigde documenten netjes en compleet aan te leveren. Zoals uw laatste 3 loonstroken, (werkgeversverklaring), kopie ID bewijs en een ingevuld inschrijfformulier. Hierna worden deze documenten nader bekeken of u de woning kunt gaan huren. Mochten, met u, andere kandidaten interesse hebben in dezelfde woning, dan zal de eigenaar van de woning op basis van de aangeleverde documenten zijn beslissing maken.

Wij begrijpen dat u uw trouwe huisdier mee wil nemen naar uw nieuwe woning. Echter de verhuurders bepalen of er wel of geen huisdier is toegestaan. Het antwoord verschilt dus per woning/verhuurder. Informeer bij een van onze werknemers, zij kunnen u hierover per woning informeren.

Zodra u in een woning geïnteresseerd bent en aan de inkomenseisen voldoet kunt u direct en vrijblijvend een bezichtiging inplannen. Er geldt dus ook geen minimale inschrijfduur of wachtlijst!

Ja, er geldt een individuele inkomenseis. U dient een bruto maandinkomen te verdienen waarmee u kunt aantonen dat u naast de maandelijkse vaste lasten ook nog kunt voorzien in uw levensonderhoud.

De eerste betaling bestaat uit de eerste maand huur en borg.

Niet altijd, zo wel probeer dan een goede indruk achter te laten bij de verhuurder en benut de kans tot het stellen van vragen.

U kunt iedere werkdag op afspraak tussen 9.00 en 17.00 de woning bezichtigen.

De huurder betaalt aan de verhuurder een waarborgsom ter hoogte van één of twee maanden huur. Deze waarborgsom blijft bij Huurinc Housing in beheer totdat de huurder de woonruimte heeft opgeleverd na een huuropzegging. De waarborgsom dient ter zekerheid van ‘goed’ huurderschap door de huurder. Na oplevering dient de woning in goede staat te worden achtergelaten. Er mag géén sprake zijn van huurachterstanden en de eventuele stoffering en eventuele meubilering moet volledig en in goede staat worden achtergelaten. De gestorte waarborgsom mag nooit gebruikt worden als huur betaling.

Als u in een woning geïnteresseerd bent, kunt u direct reageren. U kunt ons mailen of u kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken of bij ons kantoor binnenlopen.

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen om huurtoeslag te krijgen:

  • Uw inkomen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
  • Uw vermogen dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
  • U, uw toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • Uw huur is niet te hoog.
  • U huurt een zelfstandige woonruimte.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U woont in Nederland.
  • U, uw toeslagpartner en medebewoners staan bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres.
  • U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
  • U betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften. *

Voor meer informatie inzake toeslagen, ga naar www.belastingdienst.nl/toeslagen

* Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Als je nog vragen hebt kun je ook onderstaand formulier gebruiken.

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek!